Ovaj dio ljudskog tijela u cijelini djeluje opuštajuće na čitav organizam, poboljšava cirkulaciju krvi i limfe i to u području glave, vrata i dakako ruku budući da je samim tim povezano jedno s drugim, što dovodi i do smanjenja glavobolja.

Kreni zdravo!

Djeluje na izbacivanju toksina kroz limfu i poboljšava dotok kisika u sve stanice.Konkretno,masažu glave su u prvom redu primjenjivale indijske žene na svojoj djeci prije više od 4000 godina. Danas služi kao odličan način za olakšavanja mentalnog i emocionalnog stresa, glavobolje, bolova u vratu i ramenima.

30- or 60-Minute Sports or Deep Tissue Massage at Fit Body London, Two  Locations

Zbog modernog načina života gotovo svi patimo od stresa koji može prouzročiti zamor, ukočenost u vratu, glavobolju i nesanicu. Ova tehnika poboljšava dotok krvi do vratnih mišića i glave pri čemu se otklanja ukočenost i postiže se bolja stabilnost tijela.

Elemis Deep Tissue Back, Neck & Shoulder Massage – Forever Gorgeous Spa

Najčešći uzrok napetosti mišića u ovoj zoni je sjedenje. U današnje doba i djeca puno vremena provode sjedeći, najčešće za računalom. Kako čitamo, pišemo ili radimo na računalu, dugotrajnim sjedenjem opterećujemo mišiće ramena i vrata, što dovodi do mikrooštećenja vratnih mišića, tetiva i ligamenata. Masaža vrata i ramena, opušta napete mišiće i potiče ih da se regeneriraju. Osim sjedenja, bolove mogu prouzročiti i nekvalitetno držanje, neudobna odjeća, prekomjerna tjelesna težina, nedovoljna snaga mišića i, dakako, životna dob.