Stanje anksioznosti pod utjecajem refleksologije

Temelji se na teoriji da su točke koje se stimuliraju refleksna područja drugih dijelova tijela. Pravilnim masiranjem ovih točaka, preferira se cirkulacija energija, oslobadjaju se toksini i kao posljedica toga poboljšava funkcioniranje organa koji odgovaraju tim refleksnim područjima.

Može se liječiti od išijasa, glavobolje, bolova u vratu, jajnika, kontrakture mišića, zatvora, hemoroida, migrene, štitnjače, bolova u trbuhu te nesanice.

Opisane su vrlo detaljne “karte” refleksnih zona, ukazujući koja područja stopala ili ruku odgovaraju organima dišnog, probavnog sustava itd..

Na taj način, stimulirajući odredjenu točku stopala, možete poboljšati dišnu funkciju osobe ili smanjiti glavobolju..

Spašavajući razlike, može se reći da je refleksologija kao akupunktura, ali umjesto igala terapeut jednostavno pritišće i masira prstima na odgovarajućim točkama prema stanju pacijenta..

 Učinkovitosti refleksologije

Imaju značajan utjecaj na funkcioniranje odredjenih organa. Istraživanja magnetske rezonancije pokazala su povećan dotok krvi u bubrege i crijeva, nakon refleksoterapije.

Poboljšajte simptome različitih stanja, medju njima, zatajenje bubrega. Pozitivne promjene u funkciji bubrega uočene su u bolesnika s insuficijencijom koji su bili podvrgnuti refleksoterapiji.

Opuštajuće djelovanje

Elektroencefalogram je pokazao promjene u valovima, primijećeno je i smanjenje anksioznosti, stresa i krvnog tlaka kod pacijenata koji su primili ovaj tretman..

Smanjuje bol.  Pozitivni učinci refleksologije u smanjenju boli u bolesnika s različitim stanjima, medju njima i AIDS, bol u prsima, periferna neuropatija, bubrežna litijaza, osteoartritis itd..

Anksioznost

Refleksologija je učinkovita u smanjenju anksioznosti u skupini pacijenata koji su morali proći jednostavnu operaciju proširenih vena”.

“Bolesnici koji su primali refleksologiju na rukama, osim što su imali manje tjeskobe tijekom i nakon operacije, takodjer su imali manje bolova”.

Refleksologija se pokazala jednako učinkovita kao i hipnoza

  • Metoda je takodjer korisna za pripremu ili prateći stresni dogadjaj kao što je operacija ili teški tretman. Značajan pad anksioznosti u usporedbi s kontrolnom skupinom koja je imala koristi od klasične masaže.  Refleksologija može donijeti “klinički značajno” smanjenje anksioznosti.

Specifičnosti vezane uz opuštanje

Jednostavan čin dodirivanje i masaža stopala stvara osjećaj blagostanja i odobrava endorfina.

Točke ovisne o anksioznosti:

-probavni poremećaji, problemi sa spavanjem i trapezijske napetosti.

Glavni pokazatelj je flebititis ili tromboza, jer stimulacija biljnog luka modificira vensku cirkulaciju.