Dlanovi koji detektiraju odredjene tegobe u organizmu

Gotovo identično kao stopala, naši dlanovi u skladnoj kozmičkoj preslici sadržavaju gotovo identične točke unutarnjih organa. U gornjoj sredini dlanova, ispod prstiju, nalaze se točke kojima stimuliramo pluća. Na mjestu gdje prsti susreću dlan točke su za oči i uši, a na vršcima prstiju točke glave i sinusa. Stimulirajući ih, lakše ćemo preboljeti gripu i prehladu.
Točke vanjskog rubnog dijela desnog dlana točke su za jetra i žuč, a na vanjskom su dijelu lijevog dlana točke slezene i srca – baš kao što su rasporedjene u našem tijelu. U dnu dlanova obiju ruku donji su dijelovi našeg probavnog sustava i točke urinarnog sustava. Temeljita masaža prstiju djeluje na sinuse, pritiskom na vanjsku stranu dlana smanjujete napetost u ramenima. Pritisak malo ispod korijena prstenjaka jača ravnotežu, koncentraciju i pamćenje.

Odvojite malo vremena, izmasirajte ruke i stimulirajte važne točke:

 1. Sjednite, ne križajte noge. Ravnomjerno dišite.
 2. Dobro zagrijte dlanove trljajući jedan dlan o drugi desetak sekundi.
 3. Uhvatite desnom rukom lijevi dlan i položite ruke na lijevu butinu.
 4. Palcem desne ruke klizite po površini lijevog dlana oslanjajući se na prste ispod. Težinom se naslonite na nogu. Dobro protrljajte, kao da želite očistiti nešto s dlana.
 5. Snažno pritisnite u podnožje kažiprsta i lagano kružno masirajte u mjestu.
 6. Ponovite to za podnožje svakog prsta te središte dlana.
 7. Pritisnite točku izmedju palca i kažiprsta u kojoj ćete osjetiti bol. Izdržite i ne zaboravite duboko i polagano udisati i izdisati.
 8. Uhvatite lijevi palac kažiprstom i palcem desne ruke te pritišćite uzduž prsta, od dna do vrha. Zatim obuhvatite prst i masirajte kao da ga „odvijate“. Ponovite to za svaki prst.
 9. Lagano masirajte točke u podnožju palca i polagano se pomičite dnom dlana tik iznad crte gdje se susreću dlan i ruka.
 10. Šakom polagano iscijedite dlan od dna pa sve do vrhova prstiju i dlanom pognječite vrhove prstiju.
  Ponovite sve to na drugoj ruci.