Masaža leđa

Uzroci bolnih ledja posljedica su dugotrajnog držanja tijela u neprirodnom položaju i konstantnog opterećenja odredjenih grupa mišića zbog korištenja istih pokreta.Svakako, pomanjkanje tjelovježbe i svakodnevna izloženost stresu faktori su koji znanačajno pridonose pojačanju boli i ukočenosti te spazmu mišića u ledjima ili na odredjenim djelovima ledja poput ramenog i vratnog dijela, područja lopatica, lumbosakralnog dijela te ovakva stanja završavaju i glavoboljom.

Da bismo što prije riješili ovakva neugodna stanja u terapiju bolnih ledja uključili smo aromaterapijsku masažu sa spazmolitičnim i analgetskim eteričnim uljima lovora, zimzelena, lavande,petitgraina, kojima djelujemo ciljano na samo bolno i mjesto kontrakcije.

Tretman za ovu vrstu masaže:

  1. Nanesite ulje ili losion povlačeći ruke od doljnjeg dijela ledja prema gore uz kralješnicu, te se vraćajte prema dolje pokretima prema vanjskim dijelovima ledja. Prodjite tako punim dlanovima nekoliko puta. Ne pretjerujte u količini ulja ili losiona, dovoljno je vrlo malo da vam ruke klize po ledjima osobe koju masirate.
  2. Započnite masažu dugim i sporim pokretima bez pritiskanja. Ovaj dio izgleda kao da gladite osobu ispred sebe. Počnite od donjeg dijela ledja i rotirajte dlanove u svim smjerovima. Pritisak treba biti srednje jak. Raširite i skupljajte prste. Masirajte do vrhova ramena. Ovo ponavljajte nekoliko minuta.Ovakva primjena će opustiti mišiće i pripremiti ih na dodatni pritisak.
  3. Masirajte čvorove i napeta mjesta. Dodirima ćete osjetiti gdje se nalaze čvorovi. Nikako nemojte jako pritiskati, već nježno masirajte kružnim pokretima. Budite pažljivi s kralježnicom i lopaticama. Pazite na reakcije osobe koju masirate i ne pretjerujte s jačinom pritiska.
  4. Nakon jačih pritisaka krenite sa slabijima i neka to postane igra prstima. Skupite ruke, masirajte prstima i izvodite masažu kao da mravi hodaju. Nakon toga ponovno koristite cijele dlanove u laganim pokretima od dna ledja prema vratu.
  5. Svi pokreti neka idu od dna ledja prema gore, jer to najbolje odgovara mišićima. Zamislite kao da izvlačite mišiće i tako na taj način pomičete dlanove pri masiranju.