Aromablendovi

Naprave koje su namijenjene raspršivanju eteričnih ulja u prostor u obliku sitnih kapljica nazivaju se difuzerima(aromablendovi). Kapljice koje izbacuju difuzeri su vrlo male,mikroskopski sitne, stoga su nalik na oblak, odnosno izmaglicu. Ponekad se takvi difuzeri nazivaju – nebulizatori (od latinskog nebulum, maglica).

Na tržištu se nalaze u ponudi razno razni tipovi difuzera. Neki raspršuju ulja putem ultrazvuka, dok drugi  stvaraju sitne kapljice putem strujanja zraka u tankim staklenim ili metalnim cjevčicama (Nobile).U ultrazvučne difuzere se uz eterična ulja dodaje i voda pa usput i ovlažuju prostor,ali ne kao pravi ovlaživači.

Mikroskopski sitne kapljice eteričnog ulja izravno prodiru do alveola u plućima i na taj način pospješuju ljekovitost eteričnog ulja.

Difuzeri novoga doba koriste potencijal eteričnih ulja bez termorazgradjivanja aktivnih sastavnica u ulju.

Stvarajmo svoje vlastito i jedinstveno aromatično iskustvo pomoću ultrazvučnih difuzera, hidrodifuzera i hladne mikro-nebulizacije eteričnih ulja koji čuvaju kvalitetu i osiguravaju maksimalni učinak eteričnih ulja. Kombiniranim djelovanjem ultrazvučnih valova i vode, eterična ulja rasprše se u tisuću mikro-čestica u obliku aromatične magle i do 70m2, te tako, potpuno kemijski nepromijenjena doprinose našem zdravlju i općem psihofizičkom stanju.