Tretiranje stopala u antistresnom programu

  • Stopala na sebi imaju završetke svih živaca te su isti povezani sa svim organima tako da sami postupak potiče iscjeljenje čitavog organizma na potpuno prirodan način.Masaža koja počiva na aromaterapiji u velikoj mjeri korigira anksioznost te uvelike dovodi do stanja relaksacije,odnosno opuštanja.Eterična ulja svojim ljekovitim svojstvima otpuštaju ,oslobadjaju blokade koje zaustavljaju energiju koja treba prirodnim putem strujati kroz čitavo tijelo.

Tretmani za masažu stopala kojima je baza aromaterapija, čine masažne hvatove te pritisak na akupresurne točke, a sve uz djelovanje eteričnih ulja.Masaža poboljšava cirkulaciju tijela, dovodi do opuštanja te smanjuje razinu stresa.

Na stopalima se nalaze refleksne zone te kao takva predstavljaju holograme ljudskog tijela.Tretmanom stopala djeluje se neizravno na čitavo tijelo.Budući da su ista sama,odnosno imaju jedina nosivost za veliku tjelesnu masu,nisu u dovoljnoj mjeri zastupljena,tj;ne posvećuje se dostatne pozornosti,ne poklanja im se dovoljno njege.

KUPKA ZA NJEGU STOPALA:

sojino vrhnje(4-5 žličica),

maslinovog ulja (ili pšenične klice) 1- 2 žličice,

eterično ulje borovice (5 – 6 kapi),

eterično ulje lavandina (4 – 5 kapi)

eterično ulje atlaskog cedra (za bolju cirkulaciju)/4 – 5 kapi.

PILING ZA STOPALA

– krupna morska sol(1 žličica),

– maslinovo ulje (pšenične klice)/1 žličica,

– eterično ulje paprena metvica(1 žličica).

MASAŽA STOPALA

Kombinacija biljnog/baznog i eteričnih ulja:
– bademovo ulje(1 žličica),
– eterično ulje lavande(2-3 kapi),
– eterično ulje atlaskog cedra(1- 2 kapi),
– eterično ulje čempresa(2 – 3 kapi).

Stopala čine završeci svih živaca koji su povezani sa svim organima u tijelu te samim tim ovakva praksa potiče iscjeljenje organizma na prirodan način.Masaža stopala aromaterapijom korigira tjeskobu te na taj način relaksira,odnosno opušta.

Eterična ulja svojim ljekovitim svojstvima zadržavaju,tj;šire energiju te ista teče slobodno kroz tijelo.

Razlozi koji dovode do problema stopala jesu nestručna njega,obuća,tjelesna težina prelazi granicu dopuštenih vrijednosti,disfunkcija pojedinih organa,zadebljanje kože stopala indikator je za vjerojatne poremećaje u tijelu,slaba cirkulacija koja se pojavljuje kada pojedini organi ne djeluju na prirodan način te odredjeni lijekovi koji imaju utjecaj na opće stanje organizma.Zdrava stopala su osnova za općedobro stanje cijelog organizma.

U toplu kupku, u svrhu relaksacije te opuštanja dodaje se čaj od svježeg đumbira(detox djelovanje), a samim time će pokrenuti cirkulaciju cijelog tijela.

Pilingom od morske soli i eteričnim uljima uklanjaju se mrtve stanice kože te se takvim postupkom omekšava koža stopala.

Medicinska pedikura, masaža kombinacijom biljnih i eteričnih ulja i uz topli oblog(izbor mješavine za masažu zavisno o općem stanju zdravlja svakog klijenta).

Biljna ulja(hladno prešana) za ovu vrstu tretmana:

– sezam,

– pšenične klice,

shea maslac.

Eterična ulja za isti tretman:

– lavanda,

– borovica,

– limun,

– naranča,

– čempres.

 Tretman stopala završava se shea(karite)maslacem.