Tretiranje punktova na odredjenim dijelovima tijela i dlanovima

  • Primarni je cilj što prije otkloniti stanje glavobolje,težeg ili lakšeg oblika, ili bilo koje druge vrste boli,odnosno težeg ili teškog zdravstvenog stanja. Postoje alternativni načini riješavanja navedenih tegoba.
  • Kineska medicina kao tradicionalna, egzistira od davnina..Akupresurne točke se nalaze na mnogim mjestima na ljudskom tijelu.Kada se stimuliraju mogu reducirati osjećaj boli.

Dlanovi:

  • Akupresurna točka na dlanovima pomaže eliminirati glavobolju kao i bol u vratu, ramenima i uz to i zubobolju. (područje između palca i kažiprsta).
Masirajte ovu točku na ruci: Glavobolja, bolovi, stres i umor nestaju kao  odnešeni!

Kada koristimo kažiprst i palac desne ruke istodobno, pristišćemo područje na lijevoj ruci. (držimo pritisak 5-10 sekundi).Postupak se ponavlja dok se ne osjeti olakšanje.

Za trajanja akupresure, lagano masiramo područje pritiska. (Pokušajte se opustiti i duboko disati).Ne vršiti pritisak na ovu točku kada je riječ o trudnicama,u protivnom može dovesti do neželjenih posljedica.

Obrve:

Za olakšanje glavobolje, akupresurna točka je pritisak na područje između nosa(izmedju obrva).Korisno i za liječenje peludne groznice, nesanice, umora i napetosti oka.

Akupresurne točke za ublažavanje glavobolje i migrene | Kreni zdravo!

Potrebno je zatvoriti oči te lagano pritisnuti palcem područje izmedju obrva. (držati jednu minutu), zatim otpustiti. (ponoviti ukoliko je potrebno).

Glavobolja i stres

Kada su u pitanju glavobolja, stres ili obična prehlada, možemo koristiti pritisak na akupresurnu točku (kut oka,ispod obrve). Vrlo korisna stimulacija ove dvije točke za osobe koje imaju tegobe kod čestih upala sinusa i prehlade.(pritisak palcima istodobno jednu minutu,lagano udahnuti).

Sinusi i alergije – Dr Gabriel's

Grč u stopalu(alergija i artritis)

Akupresurne točke su vrlo djelotvorne za olakšanje grčeva u stopalima,alergijama i artitisu. (potrebno je sjesti i staviti desnu nogu na lijevi kvadriceps /bedro). Palcem vršiti pritisak na akupresurne točke(palcima ruke pritisnuti mjesto tik do palca na nozi).(pritisnuti dva do tri puta naizmjenično).

Akupresurni ulošci 1 par, vel. (35-37): Bio Clinica Hrvatska

Migrena

Migrena (teži oblik glavobolje), stanje tupe i prodorne boli,,nelagode.Može prouzročiti poteškoće, općenito,u radu, koncentraciji i zdravom razmišljanju.

Akupresurom lica i stopala protiv alergija

Aplicirati kod napetosti u ramenima, za artritis i problemima išijasa.(Točka na vrhu stopala, između četvrtog i petog prsta).

Akupresurne točke za ublažavanje glavobolje i migrene | Kreni zdravo!

Jači pritisak na ovo područje s prstom.(držati pritisak jednu minutu). Postupak ponoviti na svakoj nozi.( potrebno je duboko disati).

Stres,ukočenost vrata

Za eliminaciju psihološkog,odnosno mentalnog stresa, migrene i ukočenosti vrata.(vršiti pritisak na zatiljku).Primjenom ovog tretmana možemo riješiti simptome vrtoglavice i bolova u uhu.

Potrebno je zabaciti glavu unazad te pronaći točku koja se nalazi u udubini ispod baze lubanje(hipofiza).(palcem ruke polako pritisnuti mjesto i kliznuti prstom prema vrhu glave, zadržati pritisak minutu do dvije i zatim otpustiti).

Akupresurne točke za ublažavanje glavobolje i migrene | Kreni zdravo!

Kad prstima vršimo pritisak na odredjene točke na dlanovima, stopalima i ostatku tijela, eliminiraju se blokade protoka energije u organima na koje te točke djeluju te otklanjamo tegobe.

Otklanjanje glavobolje masiranjem točke na ruci:

Oštra Luka - Važne Tačke Na Dlanu Uz Pomoć Kojih Možete Ukloniti Bol

Ovim načinom stimuliramo odredjenu točku uzduž energetskog puta koji seže od ruke i sve do glave, šaljući signale tijelu da preusmjerava višak energije što dalje od glave.(Ovom točkom smanjujemo napetost u mišićima/točka se nalazi izmedju kažiprsta i palca).

Aktivacija točke:

Palac i kažiprst desne ruke potrebno je prisloniti na vrh i ispod ove točke na lijevoj ruci.Lagano započeti, a tada pojačati pritisak, ali ne vršiti pritisak da se ne može izdržati.(pritisak bolje da bude laganiji,ne prejak / 20 do 30 sekundi vršiti pritisak, a za to vrijeme disati u ritmu,tri puta ponoviti, a jednako tako učiniti i na drugoj ruci,dakako dok se ne osjeti olakšanje).

Važne tačke na dlanu koje vam mogu pomoći da uklonite bol - Body.ba

Ovakvi tretmani uklanjaju jaku glavobolju, bolove u vratu te ledjima i sinusima.

Prekid protoka energije – primarni problem


Lumbalni segment (doljnji dio ledja) – dovodi do problema s bubrezima.

Akupresurom protiv bolova u leđima

Središnji segment kralježnice (kronični) – započinju problemi u probavnom sustavu, slezeni, veže se na jetru i mokraćni mjehur.

Akupresurom protiv bolova u leđima

Latisimus(bazni dio ledja/gornji) – vrši pritisak na srce i pluća, veže se na krvožilni i dišni sustav.(tretiranjem odredjenih točaka vršimo stimulaciju na energetske kanale(meridijani) u ljudskom tijelu.Aktivno djelujući na meridijane možemo riješiti mnoge tegobe koje su nastale uslijed negativnih utjecaja.Kako bi se postigla što bolja učinkovitost,odnosno otklonila nelagoda ili bol,pritisak treba biti što jači.Ukoliko se osjeti jača bol na decidirane točke,potrebno je smanjiti pritisak.(srednji prst ili palac najjači su za sam pritisak, stoga se i najviše koriste).

Uvijek započeti s pritiskom lagano,isto tako i završiti.Kada se vrši stimulacija decidiranih točaka na stopalu,saviti noge u koljenu i nagnuti se prema naprijed kako bi pritisak bio jači.Akupresura se vrši samim pritiskom ili kružnim pokretima.Ukoliko se osjeti pulsiranje u odredjenoj točki koju stimuliramo,govori o boljoj cirkulaciji.


Ledja:


Bolne točke:

– lumbalni (doljnji dio ledja),

– trbuh,

– kukovi,

– koljena(stražnji dio),

– dlanovi i stopala.

Trbuh(abdomen):

-Tretiranjem ove točke pritisak treba biti umjeren,ne prejak i zadržati isti dvije minute te je važno duboko disati.

AKUPRESUROM DO ZDRAVLJA: Pritiskom na neke točke riješite se bolova u  leđima – Totalinfo.hr

Benefiti:

– Korigira tegobe u doljnjem dijelu ledja te smanjuje osjećaj slabosti,

– Jača mišiće abdomena.


Ledja(doljnji dio)

-Tretiranjem ovih točaka pritisak treba biti lagan u trajanju od dvije tri minute.(ponavljati ovaj postupak svaki dan kako bi se otklonile tegobe i smanjio akumulirani umor).

Akupresurom protiv bolova u leđima

Benefiti:

– korigiranje bolova u lumbalnom dijelu,

– reducira stanje išijasa,

– eliminira umor.


Kukovi:

-Potrebno je primjeniti nježan pritisak za ove akupresurne točke u trajanju od dvije do tri minute (ponavljati svaki dan dok se ne postigne učinak).

Ficheiro:Spinal column curvature-pt.svg – Wikipédia, a enciclopédia livre

Benefiti:

– korigira tegobe u kukovima i doljnjem dijelu ledja,

– reducira stanje išijasa,

– u predjelu zdjelice otklanja tegobe.


Koljeno(stražnji dio)

-Tretiranje točaka na obje noge(primjeniti lagane kružne pokrete u trajanju od dvije do tri minute za svaku nogu).Za postizanje pozitivnih rezultata tretirati točke svaki dan.

Benefiti:

– u predjelu ledja smanjuje pritisak,

– olakšava tegobe u koljenima.

ARTROZA KOLJENA-GONARTROZA - Rehabilitacija Nova


Stopala:

-Moguće tretiranje točaka u sjedećem položaju(pritisak izmedju palca i drugog prsta,držati jednu minutu,duboko disati).Koristiti oba palca za pritisak kako bi bio intenzivniji i djelotvorniji.Meridijan koji seže od palca noge do pete čini crtu same kralježnice.Upravo samim pritiskom na istu korigiramo akumulirani stres i tjelesne tenzije u kralježnici.

Benefiti:

– reducira tegobe u cijelom stupu kralježnice,

– potpuno otpušta napetost u tijelu.