Utjecaj aromatretmana za tegobe u gornjem i doljnjem dijelu ledja

Glavobolja,vrtoglavica,migrena i ostali problemi gornjeg dijela ljudskog tijela nastaju uslijed ukočenih ledja,a ista dolaze nastanka spondiloze,diskus hernije te ostalih popratnih tegoba doljnjeg dijela ledja.

Sve tegobe koje se javljaju imaju polazište u kralježnici te vratnim kralješcima koji su stup same glave tako da se iz istih stvaraju tegobe koje mogu prouzročiti velike probleme.

-Tretmani aromamasaže sami po svojoj primjeni,odnosno djelotvornosti smanjuju stres koji je,opće je poznato “okidač” za brojne komplicirane zdravstvene probleme,ali ista ima terapijski učinak kroz koji se dolazi do pozitivnih rezultata(masaža povećava lučenje endorfina/vrsta enzima i neuroprijenosnika koji nastaju u hipotalamusu/mala moždana struktura koja se sastoji od brojnih malih jezgara.Njezina najvažnija funkcija je veza nervnog i endokrinog sustava).

Endorfini su nalik opijatima,ali su po svojoj strukturi biokemijski spojevi te djeluju kao prirodni analgetik koji djeluje u tom pravcu da se u manjoj mjeri konzumiraju lijekovi protiv bolova.Masaža djeluje na način da pospješuje ubrzani protok krvi kroz tijelo te na takav način omogućava unos zdravih tvari u organizam i samim time daleko brži oporavak(točke stresa se nalaze na vratu.Masažom glave i vrata omogućavamo opuštanje cijelog tijela).

Tretmani za vrat i gornji dio ledja

Kombinacija eteričnih ulja:

-LOVOR(Lat.Laurus nobilis) jaki spazmolitik(mogućnost stišavanja grčeva glatkog mišićja),analgetik ekspektorans(sretstvo za olakšavanje iskašljavanja izlučina dušnica) tako da se primjenjuje kod bolova u mišićima,grčeva te kod reumatoidnog artritisa.

ZIMZELEN(Lat.Gautheria procumbens) sadrži prirodan analgetik koji je poput aspirina te će kao takav olakšati bolove.Može se koristiti u kompresama,jer će ublažiti glavobolju,grčeve u mišićima te bolove u zglobovima.

-LAVANDA(Lat.Lavandula angustifolia) izrazito je blagog djelovanja,ne iritira kožu te efikasno i brzo opušta bolne mišiće te grčeve.U svrhu tretiranja grčeva pomiješati 50 kapi eteričnog ulja prave lavande s 50 ml biljnog(maslinovog)ulja, te u toj kombinaciji tretirati bolno područje,ali ne brzim i snažnim pokretima, već lagano.

KOMBINACIJA esencijalnih ulja ZA BOLNA PODRUČJA:

  • Makadamija(biljno ulje) 30 ml,
  • Lovor(eterično ulje) 20 kapi,
  • Zimzelen(eterično ulje) 10 kapi,
  • Petitgrain(gorka naranča/list) 20 kapi.

Potrebno utrljati bolno mjesto u tankom sloju 2-3 puta dnevno.

Macerati kao što su Kantarion(gospina trava)

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je 300px-Hypericum_perforatum_i01.jpg

i Neven uz maslinovo biljno ulje vrlo je učinkovito za tretiranje bolnih i ukočenih područja.

Tretiranje bolnih leđa

-LOVOR(Lat.Laurus nobilis) jaki spazmolitik(mogućnost stišavanja grčeva glatkog mišićja),analgetik ekspektorans(sretstvo za olakšavanje iskašljavanja izlučina dušnica) tako da se primjenjuje kod bolova u mišićima,grčeva te kod reumatoidnog artritisa.

-METVICA(Lat.Mentha piperita) – djeluje antiseptički,opušta bolove i umiruje kožu,oslobadja od stresa i napetosti.

– RUŽMARIN(Lat.Rosmarinus officinalis) – djeluje kao analgetik širokog spektra – primjenjuje se kod velikog broja tegoba u svrhu smanjenja simptoma,osjećaja boli.Tonizira i opušta ukočene i bolne mišiće.Potiče detoksikaciju i cirkulaciju,ublažava osjećaj boli.

-KAMFOR(Lat.Cinnamomum camphora) – koristi se u masažama i kao oblog u slučajevima otoka ili upalnih stanja,pomaže kod bolova u mišićima i zglobovima te neuralgije i reumatskih bolova.

LAVANDA(Lat.Lavandula angustifolia) – djeluje kao dobar spazmolitik, blagi sedativ, hipotenziv, blagi analgetik te uz protuupalno djelovanje pomaže u procesu epitelizacije kože.

GORKA NARANČA / Petitgrain (list) –

gorka naranča je eterično ulje koje djeluje opuštajuće na mišiće te pouzdano otklanja emocionalnu napetost koju su stvorila napeta ramena i donji dio ledja.