Pozitivni učinci aromaterapije na limfnu ručnu drenažu

Metaboliti su medjuproizvodi metabolizma koji obavljaju različite funkcije kao što su struktura,gorivo,stimulativne te inhibitorne efekte na enzime.(male molekule).

Djelimo ih na primarne(normalno uključeni u normalan rast,razvoj i razmnožavanje) i sekundarne(nisu izravno uključeni u te procese,ali obično ima važnu ekološku funkciju).

Uslijed akumulacije otpadnih metabolita dolazi do promjena u vezivnom tkivu,porast lipidnih stanica,edema zglobova,celulita te proširenih vena,a navedene tjelesne i organske promjene nastale su zbog čestih stresnih situacija,premalo kretanja,neuravnotežene prehrane,prekomjerne tjelesne težine,uz to usporena cirkulacija,odnosno slaba prokrvljenost.

Tretmanom ručne limfne drenaže istaknute tjelesne tegobe moguće je korigirati.Fiziološkim postupkom dreniraju se noge,abdomen(trbuh) te gluteus maksimus(stražnjica) što uvelike pospješuje prokrvljenost tkiva,dolazi do eliminacije toksina i što je vrlo važno istaknuti da se reducira količina medjustanične tekučine(vezivno tkivo povezuje stanice,tkiva i organa dajući im oblik i mehaničku potporu,služi u obrani organizma i prehrani organa.Medjustanična tvar je proizvod stanica,a gradjena je od osnovne tvari/proteoglikani i strukturni proteini) koja koja je negativna u pogledu zastoja limfe.

Masažnim tretmanima (ručnim,jer iste nije moguće nadomjestiti) u smjeru miokarda pospješuje se kretanje limfe te medjustanične tekučine o kojoj smo govorili.

Ukoliko nastupi zastoj prouzročen sporijom ili vrlo slabom cirkulacijom dogadja se uslijed duže mirovanja(sjedenje,ležanje),vrlo malo kretanja, nedostatak tjelovježbi ili neugodnih,akutnih bolova u pojedinim djelovima tijela.

Pojava limfoma(primarni tumor čije tumorske stanice potječu iz limfocita,stanica imunosustava.Najčešće nastaju u limfnim čvorovima što se prezentira kao povećanje čvora) jednako tako dovodi do slabe cirkulacije protoka limfe.

Kad se limfa nalazi u stanju mirovanja,stacionirana je u muskulaturi,vezivnom tkivu te subkutisu(ispod kože) potrebno je istu pokrenuti,jer se limfna tekučina konstantno producira u medjustaničnom prostoru te prenosi kiselinu(lipidnu),neaktivne eritrocite,molekule bjelančevina te toksične tvari gdje se iste raspadaju u organizmu.

Dakle,za pravilan rad limfe potrebno je da tijelo bude u svakodnevnom pokretu,odnosno da je muskulatura tijela aktivna.

Osobe koje imaju mentalni nedostatak ili poremećaj,preporuča se postupak limfnom drenažom,jer se postiže stanje smirivanja,opuštanja i relaksacije od akumuliranog stresa tijekom dana.

Naposlijetku,ručna limfna drenaža drži mnoge benefite što se tiče tjelesne kozmetike,jer riješava probleme s edemima na rukama i nogama(postoperativna terapija,tretmani za gubitak povećane tjelesne mase,prisutnost akni nastalih nećistoći u organizmu,podočnjacima,alergiji,raznim vrstama oteklina,stresa,porast nervoznog stanja te nastanku mekog spužvastog tkiva.