Kraljevska masaža

Masaža u četi ruke ili kraljevska masaža je posebna vrsta masaže, prilikom koje dva terapeuta vrše tretman na jednoj osobi, često koristeći sinhronizirane pokrete ruku. Kraljevska masaža može biti poput doživljavanja dvije masaže cijelog tijela u isto vrijeme.

Terapeuti će tijelo koristiti kao platno na kome će sprovoditi lagane i detaljne pokrete uz različiti pritisak ruku. Postoji više stilova masaža u četiri ruke, a to sve varira od terapeuta do terapeuta, kao i od samog salona.

Ova masaža je generalno gledajući,skuplji oblik masaže, jer dva terapeuta moraju biti prilično uskladjeni u brzini i vještinama što se tiče same tehnike masiranja.

VRSTE MASAŽA I RAZLIKE MEĐU NJIMA ~ Studio Silvija

Kada dva terapeuta – četiri ruke prolaze kroz tvoje telo, um reagira drukčije. U početku se možda mogu u jednoj mjeri pratiti pokreti njihovih ruku, gdje svaki od njih radi nešto posebno. Ipak, vrlo brzo će mozak shvatiti da ne može ovo pratiti.

Kraljevska masaža posebno koristi ljudima koji ne mogu baš lako da se opuste prilikom masiranja. Izuzetno je pogodna u zimskim mjesecima, kada je koža suha, jer joj nedostaje vlažnosti i dodatna njega. Pravilna njega kože zimi ima svoja pravila.

Da bi terapeuti uskladili svoje pokrete na ledjima i tijelu, jedan od njih će preuzeti vodstvo dok će ga drugi pratiti. Osjećaj će biti kao da oni obavljaju istu stvar – istodobno.

Na primjer, jedan će možda početi  masirati jednu ruku ili nogu, dok će drugi raditi isto to, ali na drugoj strani  tijela.

Praksa je pokazala da su terapeuti koji sprovode kraljevsku masažu najčešće već radili zajedno u prošlosti. Oni odlično poznaju jedan drugog i znaju kako će se svaki od njih ponašati. To je važno kao bi mogli pružiti što bolji osjećaj tijekom masiranja, jer će biti uskladjeni u pokretima, zatim u pritisku, kao i brzini masiranja.

Zbog svega toga, masaža u četiri ruke ili kraljevska masaža (poznata i kao duo masaža) ne treba začuditi što stoji dvostruko više od uobičajenih tretmana. Svakako ne treba eliminirati činjenicu da su i ostale masaže tijela vrlo korisne i djelotvorne za naše zdravlje.

Zašto je masaža u četiri ruke bolja od one sa dvije ruke?

Možda kraljevska masaža i nije za svakoga. Pogotovo na one koji su izuzetno osetljivi na dodir, ali je posebno dobra za populaciju koja je pod velikim stresom tako da imaju veću potrebu da se opuste prilikom masaže.

Baš zbog toga što tijelo masiraju dva terapeuta, brzo će se izgubiti pojam o tome što koji terapeut čini. Ovo je normalna reakcija tijekom ove masaže, jer  će klijent time i nesvjesno dopustiti sebi da se tijelo potpuno opusti, ali doista potpuno opusti i prepusti kraljevskom tretmanu.

Još jedna korist od masaže u četiri ruke odjednom je u tome, što masiranje više dijelova tijela istodobno poboljšava lošu cirkulaciju. Ovo vrijedi pogotovo za masiranje ruku i nogu, jer pomaže da bolje prostruji krv u tijelu, a to svakako utječe da cirkulacija bude bolja.

Kraljevska masaža i njen postupak

Prilikom ove masaže terapeuti masiraju one dijelove tijela koji to najviše zahtjevaju, a sve u zavisnosti od problema. Kombiniraju se različite masažne tehnike kao i vrste masaža.

Što se tiče primjene krema ili ulja za masažu, izbor je individualan sa dodacima eteričnih ulja koja pospješuju efekat masaže.

Kao što već znate, pokreti terapeuta dovode do potpunog opuštanja tijela, osećaja ugode i harmonizacije. U većini slučajeva klijenti doživljavaju ovu masažu kao da su doživjeli dvije u jednoj i zbog toga je ona toliko moćna.

Masaža u četiri ruke poboljšava disanje, otkucaje srca, dobru prohodnost hrane kroz želudac, bolju funkciju unutrašnjih organa za varenje kao što su bubrezi, jetra itd.

Masažom sjedalnog dijela tijela poboljšava se cirkulacija u području oko karlice, kukova, kao i bedara. Takodje se oslobadja napetost u nogama, zatim listovima, umornim i najviše opterećenim stopalima.

Kraljevska masaža smanjuje oticanje nogu

Kraljevska masaža doista može opustiti do te mjere da se napetost i otečene noge više ne osjećaju. Time što se poboljšava cirkulacija krvi, sprječava se oticanje nogu, odnosno smanjuju se bolovi u nogama zbog napetosti.

Dakako, smanjuju se šanse za stvaranjem proširenih vena kod mladje populacije, ali i starijih osoba, koje su danas vrlo ozbiljan problem sa kojim se bori sve veći broj ljudi.

Kada dodjete na tretman kraljevske masaže terapeuti će izmasirati i vaša stopala.

Masaža stopala je izuzetno terapeutska!

Svima nama je dobro poznato da ova masaža može pomoći da se bolje opustimo, pogotovo nakon dugog i napornog dana.

Stopala trpe najveći pritisak zbog težine našeg tijela, pa ne čudi što ona toliko godi. I svakako, svi uživaju u laganom diranju stopala. Pokraj toga, masaža stopala ima i neke druge koristi osim toga što nam pruža osjećaj ugodnosti.

Kao i sve druge masaže, ona poboljšava cirkulaciju i još mnogo toga.

Primjena eteričnih ulja za ovu vrst masaže:

Primjena eteričnih ulja ima blagotvorno djelovanje na psihičko pa tako i fizičko zdravlje čovjeka. Eterična ulja pružaju opuštanje i imaju ugodni miris i ljekovita svojstva.

Djeluju na dva načina: Jedan način je putem čula mirisa, a drugi je putem krvotoka.

Koriste se samo prirodna ulja – bademovo, jojobino, avokadovo, maslinovo, nevenovo itd. Pararelno tome, koriste se i eterični sastojci – lavanda, eukaliptus, bor, ruzmarin, žalfija, limun…

Što se bademovog ulja tiče, poznato je kao slatko i gorko. Uglavnom se u kozmetici koristi slatko bademovo ulje koje se često primenjuje u aromaterapiji. Pogodno je za sve tipove kože a bogato je vitaminom A, E i B. Bademovo ulje omekšava kožu, hidrira je i čini glatkom i mekanom.

Massages – Hemeltjelief

Posebna pozornost na pojedinu skupinu muskulature:

Kraljevska masaža posebnu pozornost posvećuje mišićima u zonama gdje se stvara napetost tako da terapeuti u ovoj masaži masiraju zone gdje se akumulira napetost i stres. To su trapezasti mišići (ramena), vratni, mišići u medjulopatičnom djelu i ledjni mišići. Jednako tako masiraju se i mišići vrata i prsni mišići.

Što se može očekivati za vrijeme kraljevske masaže kao i nakon nje?

10+ Best I Love Ayurvedic Massage images | ayurvedic massage, ayurvedic therapy, ayurvedic

Pokraj toga, što ćemo se osećati zdravije, sretnije i odmornije, postoje i neke druge pozitivne pojave koje ova masaža pruža:

-potpuna relaksacija tijela

-eliminacija umora i stresa

-poboljšanje raspoloženja

-poboljšanje cirkulacije u organizmu

-bolja elastičnost tijela.