KANTARION(“gospina trava”)

Lat.Hypericum perforatum – latinski je izraz za iznimno ljekovitu biljku kao što je Gospina trava popularnog naziva KANTARION.

BILJKA BEZ KOJE JE BILJNI SVIJET SVOJIM IZUZETNIM SVOJSTVIMA NEZAMISLIV.

UČINKOVITOST I PRIMJENA

Gospina trava samim svojim nazivom zorno govori o tome koliko je djelotvorna,ljekovita te od izuzetne pomoći.Posjeduje vrlo snažno antibakterijsko te antivirusno djelovanje.

Pomoć kod slabog imuniteta i općenito virusa (kožnih infekcijarana,opeklina i brzo regenerira kožu).

DJELOVANJE:

1.Aktivira metabolizam koji filtrira krv i krvnu plazmu,

2. Regenerira probavni mokraćni sustav, dišni sustav te općenito, endokrini sustav,odnosno sustav s unutarnjim izlučivanjem.

Za bolesti kao što je Chronova,giht,nastanak herpesa,astme te bakterijskih infekcija preporuča se konzumacija čaja od gospine trave(nanositi u tankom sloju ulje kantariona na mjesta koja imaju opekline te rane koje trebaju zacijeliti).

DEPRESIJA

VAŽNA NAPOMENA:

Kad je riječ o depresiji kao neurološkom problemu,nikako se ne smije koristiti u kombinaciji antidepresivno sretstvo i pripravci od gospine trave(u slučaju primjene navedenog,nastupio bi poremećaj medju receptorima,ali bi se u mozgu spustila razina serotonina koji bi u takvom stanju stvarao osjećaj depresije čineći povišenu dozu nervoze koja bi djelovala mentalno poražavajuće).

Gospina trava kao ljekovita biljka koristi se u svrhe liječenja od depresije,ali se svakako mora uzimati u propisanim dozama i to za stanje depresije srednje jakosti(potrebno je otprilike 30 – 40 dana kada bude ljekovitost biljke počela djelovati).

KAKO SE PRIMJENJUJE ULJE?

1.Potrebno je cvjetove i pupove ostaviti na otvorenom(izloženo suncu) prostoru 24 sata da lagano uvenu.

2.Nakon toga staviti sadržaj u staklenu teglu i uliti jednu litru maslinovog ulja(domaćeg).Moguće i neko drugo ulje(sezam,lješnjak,badem).

3. Staklenu teglu sa sadržajem dobro zatvoriti te pustiti da odstoji na suncu šest do osam tjedana(protresti teglu sa sadržajem nekoliko puta).

4.Zatim,ulje sa sadržajem dva do tri puta procijediti kroz tkaninu.

Uljem GOSPINE TRAVE tretiraju se opekline,rane koje trebaju zacijeliti, ali svakako HEMEROIDI.

Ovakvim postupkom vrlo uspješno se tretiraju fungicidna,baktericidna te virusna oboljenja.Tretman koji je uveden vrši regeneraciju ugroženog područja.

TINKTURA ULJA

Macerirana ulja imaju jednak postupak,samo je razlika u tome što se umjesto ulja dodaje alkohol(70%),procijedi se te se upotrebljava dva do tri puta dnevno,(30 kapi) i razrijedjeno s malo vode(tinkturom se tretiraju uganuća,modrice i ogrebotine).