Benefiti Intuitivne masaže

Aromaterapija se zasniva na holističkom pristupu čovjeku. Dakle, cijeli ljudski organizam promatran je kao cjelina koja se sastoji od fizičkih, emocionalnih, mentalnih te duhovnih vrijednosti. Ista kao neinvazivna znanost spada u prirodnu medicinu koja je, kao i bilo koja druga holistička metoda, komplementarna klasičnoj medicini. I dok se klasična medicina bori protiv virusa, bakterija i ostalih uzročnika bolesti, lijekovima, sve komplementarne metode uzroke bolesti traže u narušenom skladu ova četiri holistička dijela.
U tom smislu koristi eterična ulja i tretmane masaže. Eterična ulja ili esencije su hlapive, visoko koncentrirane tvari koje proizlaze od raznih dijelova biljaka ite njezinih dijelova( destilacija i tiještenje usplođa citrusa. Sastoje se od mnoštva komponenata od kojih svaka komponenta ima svoje aromaterapijsko djelovanje. Takvo ulje može biti istodobno i antiseptik, analgetik, tonik, relaksant, imunostimulant, diuretik).

U rukama imamo vrlo osjetljive senzore i pri prvom kontaktu, u prvom redu istražujemo stanje klijenta te primamo signale njegova tijela.Tek kada to istraživanje završi,uskladjujemo se disanjem i prelazimo na davanje.U procesu masaže permanentna je izmjena “primanja” i “davanja“.

Da bismo mogli iscjeljivati,potrebno je moći osjećati:suosjećanje,empatija te briga za drugu osobu.Što smo više predani masaži ,brži će i intenzivniji rezultati biti.Intuitivna aromamasaža ističe se po jednoj specifičnosti: završenoj masaži klijent i maser podjednako su umireni,opušteni,sretni i ispunjeni.Ukoliko se aromamaser osjeća umorno,nervozno ili iscrpljeno,nešto je pogrešno shvatio ili radio.(položaj,namjere,disanje…).

Intuitivna masaža predstavlja jedan od oblika aromaterapije

Ta metoda kombinira fizičke i emocionalne učinke nježne masaže s ljekovitim i psihoterapijskim značajkama esencija biljaka. Eterična ulja harmoniziraju, stimuliraju i umiruju organizam istodobno djelujući na sve sustave i organe s narušenom ravnotežom.

Vrlo nježna i duboka masaža. Često je zovemo masaža želja. Naime, na početku se mora dogovoriti cilj masaže. Cilj može biti bilo koji. Nakon toga, viskom biramo ulja. To je energetski izbor ulja. Biraju se eterična ulja, a baznog(biljnog) se stavi oko 100 ml. Poslije toga pritisak na tijelo je izuzetno lagan, kao kad majka gladi svoje usnulo nedonošče pazeći da se ne probudi.Vrijednost masaže je upravo u tom laganom dodiru, jer nema otpora tijela prema tome, a time eterična ulja prodiru dublje u samo tijelo i olakšavaju put rješavanju postavljenog cilja. Lagana i duboka masaža s prilično dobrim rezultatima.

Poslije takve masaže, frekvencije eteričnih ulja djeluju tako da podižu ukupnu frekvenciju tijela, na taj način opuštajući dublje samo tijelo i lakše nalazeći rješenja za bilo koji postavljen problem. Problemi mogu biti : predozirano pušenje, poboljšanje ljubavne veze, smanjenje znojenja, poboljšan rad srca, pronalaženje mira, a time i boljeg zaposlenja, partnera/partnerice ili nešto približno.. Ovisno o tome koji problem ima osoba, na taj se problem fokusira i ubrzo nalazi rješenje.

Za dobru masažu potrebno je poznavati najvažnije meridijane i akupresurne točke na tijelu. No, ako niste stekli to znanje, ne očajavajte nego slijedite intuiciju. Gdje god osjetite neugodu ili bol, podarite više pažnje upravo tome mjestu Jutarnje masaže neka budu kratke i razbudjujuće, a večernje nježne i opuštajuće. Osvijestite kako svakim vašim pokretom i pritiskom kisik dolazi do svake stanice i hrani je, a tijelo i um oslobadjaju se napetosti. Posebnu pozornost prije spavanja posvetite stopalima i nožnim zglobovima. Dobro ih izmasirajte toplim uljem (maslinovim, sezamovim, bademovim ili kokosovim), jer tako aktivirate akupresurne točke koje utječu na sve dijelove tijela te pripremate tijelo na obnovu tijekom dubokog počinka.

Intuitivna masaža kombinira “effleurage” tehniku kako bi se aktivirali receptori u koži sa svrhom uspostavljanja prijenosa informacija unutar organizma. Intuitivna aroma masaža je masaža stanja. Ona ne liječi, nego iscjeljuje. Posljedica intuitivne masaže je aktivacija prirodnih mehanizama uravnoteženja i iscjeljenja u cijelom biću; balans kako fizičkog tako i energetskog tijela klijenta/ice. Intuitivnu masažu razlikujemo od ostalih masaža zbog karakterističnog pristupa klijentu. U ovoj masaži dodir masera/ke usmjeren je upravo na kožu, kao najsenzibilniji izvor taktilnih informacija. U procesu masaže ne utječe se direktno na ostala tkiva i sustave (mišići, vezivno tkivo, krvotok) Primjenjuje se lagani dodir i pritisak koji ostaje na površini kože. Intuitivna masaža je izrazito ugodna, opuštajuća te iscjeljujuća na svim razinama. Izrazito pročišćava i pomaže otkloniti blokade, akumulirani stres i potisnute emocije. Rezultat primjene intuitivnih masaža je korjenito poboljšanje prihofizičkog stanja i imuniteta.

Intuitivnu masažu razlikujemo od ostalih masaža zbog karakterističnog pristupa klijentu. Primjenjuje se lagani dodir i pritisak koji ostaje na površini kože. Intuitivna masaža je izrazito ugodna, opuštajuća te iscjeljujuća na svim razinama. Izrazito pročišćava i pomaže otkloniti blokade, akumulirani stres i potisnute emocije. Intuitivnu masažu teško je opisati riječima – preporučujemo vam da se prepustite i doživite sasvim novo i prekrasno iskustvo.

Intuitivna “antistress” masaža je opuštajući energetski tretman iscjeljivanja, kojim se postiže uravnoteženi protok energije te oslobadjanje organizma od psihofizičkog stresa. Današnji suvremeni čovjek u svakodnevnoj borbi za egzistenciju, uglavnom sve loše emocije (strah, tjeskoba, bijes, nezadovoljstvo, nesigurnost, razočaranje…) drži duboko u sebi, a upravo te emocije koje pokušava potisnuti duboko utječu na fizičko i psihofizičko stanje. Takav životni ciklus stvara i lošu energiju koja upravlja našim svakodnevnim životom. Posebnost ove masaže je terapija dodirom u kombinaciji više različitih vrsta masaže, koje potječu još od drevnih kineskih vremena. Intuitivna masaža pomaže u rješavanju stresa, nervoze i napetosti suvremenog života. Oslobadjaju se energetski kanali, te se pročišćavaju energetske točke i time se ponovo vraćamo u energetsku ravnotežu.