Gestal – duboka mišićna dekontrakcija

Gestal(masažna manualna tehnika) omogućava dubinskom ralaksacijom putem specifičnih pokreta(laktovi,nadlaktice) opuštanje velike i duboke mišićne skupine cijelog organizma.Sporim pokretima djelujemo na potpuno opuštanje muskulature,pokrećemo cirkulaciju i metabolizam,izravno djelujemo na posturu(držanje tijela) te uvodimo novu, vitalnu energiju.Učinkovito u eliminaciji celulita te suvišnih naslaga(lipidi).

Specifična metoda masaže u kojoj djelujemo progresivno na način da možemo opustiti onu skupinu mišića koji su u kontrakciji,ali uz to imamo i pozitivan učinak na fasciju(list vezivnog tkiva,prije svega kolagena,ispod dermisa(koža) koji se veže,stabilizira,zatvara te odvaja mišiće i ostale unutarnje organe).

Masažni tretman koji izravno djeluje na muskulaturu,u prvom redu intenziteta,snage,posebnih pokreta(sedativno djelovanje)umiruje u tom pravcu da je moguće koristiti i u antistresnim procesima(sportska masaža)gdje se primjenjuje jači pritisak.

Mišićna masažna dekontrakcija(gastal)dovodi do promjene napetosti u fascijama muskulature te iz iste dolazi do relaksacije,stimauliramo protok krvi i metabolizma koji poboljšavaju posturu.

Tretman dubinske masaže djeluje na napetosti kada su one kronične koje su nastale prije svega emotivnim stresom(metabolički),ali i sportskim povredama.
Smanjuje se amplituda pokreta u zglobovima uslijed reduciranja ili skraćivanja muskulature.Tako smanjena amplituda dovodi do limitiranja ili ograničenja pokreta,deformacije kralježnice i različitih upalnih stanja.

Masažni tretman ima pozitivan učinak ozljede kada se radi o sportskim ozljedama(preporuka i u anticelulitnim tretmanima) te različitim vrstama trauma.

Preporuka za antistresnu,sportsku i stretching masažu(fizioterapija,sport i wellness).