Anticelulitna masaža

Masaža potiče cirkulaciju krvi, limfe i energiju te se na taj način stanice čiste, njeguju i pune. Ona otklanja iz tijela otpadne tvari, razgradjuje celulit te dovodi tijelo i psihu u harmoniju.

Koncem 18. i početkom 19. stoljeća, masaža postaje popularna u Europi. Popularizirana je radom Šveđana koji je neko vrijeme boravio u Kini.U tom boravku razvio je svoju ”švedsku masažu” iz koje se kasnije razvijaju ostali stilovi, uključujući i anticelulitnu masažu.

Najveća vrijednost masaže je u tome što se organizam budi i postaje sposoban sam rješavati svoje tegobe uključujući i celulit strujanjem energije koja se oslobadja i dovodi tijelo u stanje prirodne ravnoteže.

Poticanjem cirkulacije krvi i limfe, koža se napinje, čime se pojačava proces njezinog obnavljanja, odnosno jačaju se kolagenska vlakna koja koži daju elastičnost te čvrstoću, a pore se održavaju otvorenima (regulacija žlijezda znojnica i lojnica, čime se ujedno utječe i na proces vlaženja kože).

Širenjem krvnih žila poboljšava se cirkulacija krvi, čime kisik, anticelulitni preparati i ostale hranjive tvari brže i djelotvornije dospijevaju do svih stanica. Time se ujedno uspostavlja bolji rad limfnog sustava koji apsorbira i eliminira štetne tvari iz organizma.

Za razliku od krvotoka, čija efikasnost ovisi o radu srca kao središnjeg organa, efikasnost limfnog sustava ovisi isključivo o razvijenosti muskulature. Zbog toga je važno istaknuti kako masaža pozitivno utječe na muskulaturu, obzirom da poboljšava napetost mišića, vraća pokretljivost i osigurava izlučivanje štetnih tvari iz organizma.

Masaža izuzetno pozitivno djeluje i na živčani sustav, obzirom da izazvani dodirom milioni receptora u koži šalju signale mozgu koji reagira poticanjem lučenja endorfina, hormona sreće i dobrog raspoloženja zbog čega masaža smiruje nervozu i smanjuje razinu štetnih  hormona u organizmu. Baš kao kad u organizam unesete odredjene količine čokolade.

Redovita masaža regulira i probavu, budući da smanjuje tjeskobu i napetost izazvanu stresom. Naime, redovitom masažom pokreće se probavni sustav tako da se poboljšavaju i ubrzavaju procesi asimilacije i eliminacije, čime se otklanjaju problemi zatvora i nadimanja.

Celulit koji se opisuje kao „narančina kora“ nakuplja se na kukovima, bedrima, stražnjici, trbuhu i zadnjem dijelu nadlaktice. Kvrgavi i namreškani izgled celulita potječe od formiranog vezivnog tkiva koje masne stanice dijeli u odjeljke. Celulit nastaje kao posljedica nepravilnog načina prehrane, nedovoljnog kretanja, stresa, a može nastati i kao posljedica hormonalnog poremećaja.

Anticelulitna je masaža čvrsta, ponekad i bolna, usmjerena ja na ”razbijanje” celulita. Provodi se anticelulitnim uljem jedinstvene recepture koja udružuje više prirodnih ulja za njegu te izabrana eterična ulja koja pospješuju prokrvljenost kože medju kojima svakako treba izdvojiti ulja slatkog koromača, bršljana, limuna, grejpa, ružinog drveta, lavande i ružmarina, te ulje pšeničnih klica i vitamin E.

Ovaj kompleks eteričnih ulja pomaže u razgradnji lipida, aktivira rad limfnog sustava i pospješuje uklanjanje otrova iz tijela.

Anticelulitno masažno ulje, u kombinaciji sa drugim preparatima od kojih najviše cijenimo masažnu kremu koja potiče limfnu drenažu ( eterična ulja ružmarina, lavande, čempresa, borovice, geranija i crnoga bora) daje izvrsne rezultate. Masaža ovim preparatima koji obiluju eteričnim i baznim uljima u pravim omjerima potiče prokrvljenost kože i protok limfe. Time se potiče lipoliza odnosno razgradnja masnoća, izbacivanje vode i drugih zaostalih produkata metabolizma. Istodobno bogato opskrbljuje kožu hranjivim tvarima i svježom vlagom.Osim što masaža fizički djeluje na celulit, ona povećava sposobnost kože za preuzimanje aktivnih sastojaka iz drugih proizvoda za uklanjanje celulita nakon masaže prilikom kućne njege. Nakon masaže, koža je mekana, elastična i glatka.