Masaža (meditacija)za tijelo i um

Tretmani za masažu te općenito terapiju uz meditaciju datiraju duboko u prošlost.Drevna medicina istoka vjerovala je u masažu i meditaciju kao granu kao terapije u medicinske svrhe za ozdravljenje organizma prirodnim načinom uz navedeno primjenjuje se akupresura i tehnike disanja.Pozornost se pridaje energetskim točkama kako bi se stimulirao protok energije.Odabirom te primjenom adekvatnih esencijalnih ulja za odredjene tegobe.

Raindrop tehnika(“VITAFLEX”)

Na temelju tradicije američkih Indijanaca koji su orlovim perima nanosili biljne ekstrakte i iscjeljivali teže probleme, nastala je „Raindrop tehnika“(kišne kapi).

Tehnika kombinira velike količine čistih eteričnih ulja vrhunske kvalitete, a rezultati na tjelesnoj, emocionalnoj i energetskoj razini su zadivljujući.

Ova holistička metoda dovodi u ravnotežu fizičko i mentalno zdravlje, pomaže tijelu da ispravi nepravilnosti kralježnice, snažno podržava i jača imunološki sustav organizma, rješava veliki broj skolioza(anatomski poremećaj,medicinsko stanje u kojem osobe imaju bočno iskrivljenu kralježnicu u obliku slova “s” ili “c”) i kifoza(predstavlja zakrivljenost srednjeg dijela kralježnice,sam pojam se odnosi na pretjeranu zakrivljenost).Tehnika objedinjuje aromaterapiju s masažom i refleksologijom.

U VITAFLEX tehnici („vitalnost putem refleksa“) čista eterična ulja se nanose na spojne točke tijela. Tehnika potiče iz Tibeta puno tisućljeća prije otkrića akupunkture. Pomoću ove metode oslabljena/ozlijedjena mjesta bivaju ispravljena na električnim refleksnim točkama, sprječavaju se daljnje ozljede, smanjuje stres te dolazi do bržeg i učinkovitijeg iscjeljenja. Zbog svega navedenog, ova tehnika smatra se najjačom tehnikom u primjenjenoj aromaterapiji.

Antistresna masaža glave

Tretmani za masažu glave apliciraju se u svrhu opuštanja,relaksacije te takvom metodom djeluje antistresno stoga se masaža lica i i vlasišta naziva antistresna masaža.Masiranjem muskulature primjenom kombinacije baznih i eteričnih ulja koja penetriraju u kožu,postižemo jači protok krvi kroz vaskularni sustav čime se pospješuje cirkulacija,smanjuje napetost,zategnutost koja i jest najveći uzročnik glavobolja koja postaju kronična.

Napetost o kojoj govorimo dolazi kroz razne negativne dogadjaje tijekom dana te negativne misli i kao takvi dovode do mentalnog umora što stvara nastanak depresije,nezadovoljstva,straha i nesigurnosti te utjecajem takvih negativnih pojava manifestira zategnutost,odnosno bol u dijelu vrata i glave.

Tretmane glave(vlasište)koristimo kao jednu od tehnika na putu iscjeljivanja tako što na osobu ulja djeluju umirujuće putem limbičkog sustava, pomažu opuštanju uma, a vibracija esencijalnih ulja motivira.

Masaža kao terapija je sama po sebi najugodnija metoda terapije.Osim što relaksira tijelo,čini duši ugodu te na taj način umiruje um.Ista je djelotvorna u borbi protiv stresa,a deprimiranim osobama uvelike može popraviti raspoloženje.

Terapeutski dodir daje osjećaj sigurnosti i ugode, te je najugodniji oblik terapije.

Pozitivno terapeutsko djelovanje postiže se masažnim hvatovima u kombinaciji s eteričnim uljima koja u sebi imaju:

  • potiče kapilarnu cirkulaciju(cirkulatorno djelovanje),
  • reducira bolove kod određenih reumatskih tegoba prsti/šaka (analgetsko djelovanje),
  • smanjuje spazam(spazmolitičko – umirujuće,opuštajuće djelovanje,primjena eteričnih ulja ovog djelovanja vrlo je korisna kod respiratornih problema),
  • različite kožne tegobe(njegujuće djelovanje).

Masaža stopala u aromaterapiji bazira se na masažne hvatove te istodobno na akupresurne točke, pritiskom, aplicirajući ljekovite sastojke eteričnih ulja.Tretmanima kroz masažu pospješujemo cirkulaciju cijelog tijela što dovodi do relaksacije te smanjenja visoke razine stresa,a takva masaža primjenjuje se na osobama koje se nalaze u težem psihofizičkom stanju,izložene raznim zdravstvenim tegobama te pod konstantnim pritiskom.

Na samim stopalima se nalaze završeci povezani izravno s organima u tijelu tako da ista pospješuje iscjeljivanje cijelog organizma prirodnim putem.Masaža stopala u aromaterapiji eliminira anksioznost te takvom primjenom stavlja organizam u status relaksacije.Eterična ulja svojim vibrirajućim djelovanjem otpuštaju blokade koje zaustavljaju energiju koja slobodno mora kolati kroz tijelo.

Aromatretmanima rješavamo probleme različitih tegoba povezivanjem uma i tijela

Esencijalna ulja sama po sebi posjeduju jedinstven miris,posebnu energiju koja ima sposobnost poistovjetiti se s našim emocijama koje nosimo sa sobom u tom trenutku.

Primjenom meditacije zadržavamo unutarnju snagu te takvim postupkom umirujemo um te općenito dovodimo tijelo u ravnotežu.

Meditacija ima zadatak usredotočiti se na nešto što želimo postići,dakle razmišljamo,fokusiramo se na jedan cilj.Potpuna koncentracija na zadatak koji želimo ostvariti,ali i unutar postupka meditiranja preispitujemo sebe,svoje stavove,postupke te djelovanje,ali sva stanja nadzirati s posebnog aspekta.

Benefiti meditacije za naš organizam:

-jačaju imunosustav,

-reguliraju otkucaje rada srca,

-meditacija djeluje pozitivno na rad mozga utjecajem kemijskih reakcija,

-djeluje pozitivno na stanje duha te reducira akumulirane obveze i brige,

-pospješuju intuitivne sposobnosti,

-kako sama djeluje na rad mozga,istodobno je učinkovita i na ostale točke ili područja u organizmu po pitanju općedobrog zdravlja.

Eterična i bazna ulja u kombinaciji, vodjena tehnikom meditacije, sretstvo su koje se veže s laganim strujanjem kao prirodne sile budući da svako esencijalno ulje ponaosob ima kako smo naveli,poseban miris i energiju koja donosi zdravlje te kontrolira naša emocionalna stanja.