Indijska masaža glave u aromaterapiji

Izvrsna metoda za oslobadjanje stresa je upravo Indijska masaža primjenjujući biljna ulja u kombinaciji s eteričnim koja impliciraju detoks učinak ,a uz to regeneriraju vlasište.

Prema svojim načelima,Indijska masaža glave počiva na marma točkama i stoga završava balansiranjem čakri,a istodobno ima ingerenciju na sve sustave u ljudskom tijelu.U inim tretmanima autohtone Indijske masaže glave stimulira se tridesetak točki od ukupno 108.

Indijska masaža glave ima svoje prednosti medju kojima su u praktičnost koja se može izvoditi na bilo kojem mjestu,zatim klijent koji ima mogućnost ostati odjeven te se takav tip masaže može prilagoditi svakome(djecom,ostarijim osobama te trudnicama).

U psihološkom smislu ovaj tip masaže izvrstan je u dijelu emocionalnog i mentalnog stresa,vrlo učinkovit kod depresije i anksioznosti,djelotvorna u pogledu mentalne relaksacije te u tom smjeru bistri um.

Konkretno,pomaže na način da pokretljivost u ramenima i vratu bude veća,otpušta napetost u mišićimate uz to eliminira toksine,odnosno otpadne tvari,pomoć kod glavobolje,problema sa sinusima te opstipaciji,pospješuje cirkulaciju u glavi i ramenima.Takodjer,pospješuje protok limfe glave i vrata te protokom krvi povećava opskrbljenost muskulature.

Tretman indijske masaže glave iznimno je učinkovit za opuštanje napetosti.Masaža glave umnogome može olakšati,odnosno otkloniti glavobolju,jednako tako i bol u vratu i ramenima koje prije svega može prouzročiti stres.

Relaksirajući tretman se postiže masažom glave,vrata i ramena zbog protoka meridiana i akupresurnih točaka te na taj način djelujemo na cijeli sustav i zdravlje(pomoć kod depresije i anksioznosti).

Opuštanje od svakodnevnog stresa uz podizanje raspoloženja i punjenja organizma energijom postiže se aromaterapijskom masažom uz indijsku masažu glave te se takvim tretmanom postiže duboka relaksacija.

Za aromaterapijsku masažu cijelog tijela koriste se pomno odabrana eterična ulja koja se pridodaju u bazu,odnosno biljna ulja u točno odredjenom omjeru te se takva primjenjuju za točno dijagnosticirane tegobe,odnosno zdravstvene probleme.

Otvaranjem “čakri”,energetskih pokretača tijela,duha te uma ovaj izuzetan tretman uvelike pomaže u očuvanju protoka životne energije i kao takav pospješuje imunitet te oslobadja protok energije kroz tijelo.