Detoks packung u aromaterapiji

Detoks – čišćenje organizma(pomladjivanje).Govorimo o unutarnjem i vanjskom čišćenju,ali naglasak je poglavito na unutarnjem čišćenju(stanice organizma).Naime,potrebno je mentalno čišćenje,jer ono je baza čitavog organizma.

Pomladjivanjem uma i tijela dolazi se detoks postupkom

Detoks organizma(potpuno čišćenje uma i tijela) značilo bi,dakle,na neki način,pomladjivanje.Potpuno vraćanje zdravih stanica(u početnoj fazi ljudskog života kada su stanice,odnosno tkivo bili mladi izvana i unutar tijela).

Detoks,odnosno čišćenje od otrova vanjskog utjecaja znači, zdravo(kvalitetno) se hraniti,što unositi u organizam i pridržavati se umjerene količine iste.

Ako je hrana gorivo za organizam da bi moglo pravilno funkcionirati ne znači da treba pretjerivati.Vrlo je teško striktno se pridržavati zadanih mjera,odstupanja uvijek postoje,ali potrebno je pripaziti.

Koja je uloga detoksikacije u aromaterapiji?

Kada je riječ o ulozi aromaterapije u postupku detoksikacije treba naglasiti da su potrebna eterična i biljna ulja koja u svojim stanicama čuvaju potrebnu ljekovitostu.Izvlači se spomenuta ljekovitost te se u složenoj proizvodnji priprema za upotrebu.

Molekule koje se nalaze u eteričnim uljima struje krvotokom,dolaze u kontakt sa stanicama,šalju signale kroz čitavo tijelo te tako vrše povratak tkiva prirodno,odnosno čisto stanje(otpuštaju se toksini,otpadne tvari koje su zaustavile,odnosno usporile prirodne stanične mehanizme/receptore).

U postupku detoksikacije tijela biti će zamjetne promjene već na samoj koži(promjena boje kože i njezina elastičnost,viskoznost,potrebna je dovoljna količina tekučine kako bi se proces ubrzao) što će reći da je proces pokrenut,odnosno aktivan.

Stvaranje obrambenih stanica biti će olakšano tako da će i samo kretanje kroz tijelo jednako tako biti protočnije,cirkulacija krvi će biti normalizirana,takodjer i limfa,jer se tretiranjem iste izbacuju otrovne tvari što će se takvim djelovanjem osnažiti imunosustav.

Upalna stanja kao i bolovi u i izvan tijela posljedica jesu uslijed otrovanja organizma,ali nakon postupka detoksikacije tegobe će se dobrano smanjiti,gotovo nestati.

Potpuno čišćenje organizma dovodi do povećanja energije,otpornosti,izdržljivosti i s više motiva.Organizam će kroz svoje pročišćenje postati otporniji na stresna stanja.Unutarnji resursi će se aktivirati te će psihofizičko stanje biti stabilno,ali je potrebno s druge strane uložiti truda da bi se sve ovo navedeno dovelo u optimalno stanje,a to jesu u prvom redu tjelovježbe,pravilna prehrana,puno tekućine i kvalitetan san.

Primjena eteričnih ulja u postupku detoksikacije

Eterična ulja jesu potrebna kako bi se organizam probudio,a za taj dio postupka najoptimalnija su ulja paprene metvice,limuna,ružmarina i borovnice(utrljavanjem e.ulja u stopalo aktiviraju se refleksne zone te se tim načinom diže cijeli organizam).

Kada govorimo o prehrani u postupku čišćenja organizma,posebno mjesto zauzima eterično ulje crnog kima kao dodatak prehrani,jer uloga istog je kroz ispitivanja i istraživanja iznimnog detoks učinka,jer eliminira otrovne tvari topive u lipidima,obnavlja i čisti jetru koja je vrlo važan organ koji ima osnovni zadatak čuvati organizam od otrovnih tvari,ali istodobno djeluje kao regulator.

Sretstvo kao važan dodatak u postupku o kojem govorimo ima značajnu ulogu jest difuzer koji koristimo za ciljana eterična ulja.

  • Naranča,limun,mandarina i grejp unijeti će svježinu u ambijent u kojem se nalazimo.Eterična ulja koja udahnemo aktivirati će kompletno čišćenje opni stanica i u takvom djelovanju pokrenuti čišćenje jetre,izbaciti će višak akumulirane tekućine koja se taloži u zglobovima,ali tekućina se “slaže” u subkutisu(podkožni sloj) te stvara podbuhli izgled.
  • Borovnica kao eterično ulje aktivira tekućinu tijela te olakšava eliminaciju iste.U vremenu čišćenja od otpadnih tvari potrebno je konzumirati tekućine u večim količinama(voda,čaj).
  • Paprena metvica ima sposobnost pokretanjasvih procesa stanica.Ista zauzima važnu ulogu kada je riječ o ljekovitim biljkama,jer je pogodno u kombinaciji s većinom e.ulja(katalizator).
  • Ulje čempres i cedra pozitivno djeluje na respiratorni sustav.
  • Za probavni trakt pogodno je ulje komorača.
  • E.ulje ružmarina samo po sebi unosi svjež i ugodan miris te će samo udisanje pomoći jačanju krvotoka,uspostavlja ravnotežu u kompletno zdravlje.
  • E.ulje kadulje jest ljekovito bilje koje djeluje dubinski.Isto je učinkovito,jer uravnotežuje lučenje hormona(uravnotežuje žlijezdu štitnjaču).

Svrha,odnosno uloga detoks postupka, u konačnici jest, čišćenje organizma odumrlim stanicama kako bi njihovo mjesto zauzele zdrave stanice.Tim putem se oslobadjaju pore na koži te tako ista može disati.Sebum luči lipide kroz pore kože te suvišne otpadne tvari.Čista koža postaje elastična i sjajna.

Savjet:

Umasirati u kožu ulje za njegu tijela i masažu kože sklone celulitu.Ulje jača cirkulaciju krvi i limfe, hrani kožu, olakšava eliminaciju viška lipida i njezino razlaganje,pojačava elastičnost kože, razgradjuje celulit.Upotrebljava se svakodnevno,nanosi se od perifernih dijelova tijela prema centru(miokard).

SASTAV:

Bazno ulje/macerat

  • suncokret,makadamija i lješnjak.

Eterično ulje

  • metvica paprena,grejp,ružmarin,borovica,geranij,pačuli i cimet(kora).

Važna napomena:

Aktivni ugljen značajnog utjecaja ima,jer prije svega djeluje na biologiju te biokemiju tjelesnih funkcija.Privlači na sebe toksične tvari te vrši njihovu eliminaciju iz tijela(svako jutro prije obroka 2-3 žličice u prahu).

Potrebno je koristiti magnezij (mineral), dodatak prehrani,jer se u organizmu može pojaviti nedostatak.Prepoznati ćemo manjak magnezija u tijelu po simptomima:migrena,glavobolja i kontrakcija u muskulaturi.Za kvalitetan san preporuča se koristiti biljno ulje marelice(jezgra) i eterično ulje kamilice i lavande(nanositi ulje na sljepoočice, bazu vlasišta i na solarni pleksus u nježnim, kružnim pokretima,te duboko i mirno disati).