Emocionalna refleksoterapija eteričnim uljima

Eterična ulja koja stvaraju umirujuće okruženje te kao takva karakteriziraju relaksirajući miris.U ovu svrhu koriste se tamjan,lavanda i neroli.Potrebno je iste razrijediti te nanositi jednu do dvije kapi na zapešća i sljepoočice u svrhu iskustva za poticaj i prosvjetljenje.Isti pomažu da se fokusiramo na svoje tijelo i osjetila.

Kako bi se um usredotočio na cilj pred nama vrlo je važno da nam bude ugodno.Za relaksirajuću masažu,u kombinaciju uvrstiti par kapi ulja njemačke kamilice,crnog papra i cedra s biljnim uljem young living te upotrijebiti za vrst masaže koju jesmo naveli.Za relaksaciju uma,odnosno opuštanje,poželjno je koristiti odjeću za meditaciju i to laganu,mekanu i rastezljivu.

Meditacija ima svoje prednosti u smislu svojih misli da teku bez opterećenja.

Vježbe tehnike izuzetno su važne,a sami rezultati meditacije učinkoviti.Oslobadjajući svoj um od misli ili razmišljanja iznimno je važno prepoznati svoje osjećaje te takve pratiti,ali ne dopustiti da se osjeti jak emocionalni naboj.Za tretman relaksacije potrebno je postaviti kombinaciju eteričnih ulja forgiveness i motivation.

Mješavinu ulja razrijediti te nanositi,odnosno utrljati na poprsje tako da se može osjetiti slatkast miris koji revitalizira.

U tretmanima meditacije naglasak se stavlja na pravilno disanje,jer se takvim postupkom ili načinom želi pobjeći od vlastitog lutanja misli.Za vrijeme meditacije oči trebaju biti zatvorene,potrebno je duboko udahnuti,zatim lagano ispustiti zrak iz pluća izbacujući negativnu energiju iz tijela.Vježbajući tehniku disanja dobro je udisati mješavinom ulja lavande,bergamota i muškatne kadulje.

Tehniku meditacije treba vježbati te ona kao takva,suptilna i lagana ima veliki utjecaj na život,ali i pozitivno djeluje na blagostanje.

Uz konstantno vježbanje,ali s time da ide u kontinuitetu dolazi se do velikog uspjeha,ali taj uspjeh ovisi o osobi.U početku, očekivanja ne smiju biti visoka.Potrebno je strpljenje,ali i upornost.Putem stalnih vježbi vide se velike prednosti meditacije koja stavlja um u stanje koje ono zaslužuje,a to je pozornost.Za takve rezultate potrebna jest kombinacija eteričnih ulja koja uvijek idu u mješavinu s biljnim ili baznim uljima.