Gavezovo ulje koristi se za liječenje mnogih bolesti i ozljeda, uključujući opekline, razderotine, kod osipa, psorijaze, ekcema, uboda insekata, oteklina, modrica, uganuća, živčanih bolova, slomljenih kostiju i artritisa. Takodjer se koristi kao ovlaživač kože i za otklanjanje bora, smanjivanje ožiljaka i strija.

Aktivni sastojak

Korijen i listovi gaveza sadrže alantoin, koji je poznat kao “razbijač” crvenih krvnih stanica, a koji povećava bijele krvne stanice. Ona su pomagala kod zacjeljivanja rana te ubrzavaju novi rast tkiva.

Njega kože

Gavez se kao biljka producira maceracijom te takvim postupkom dolazi ulje, duboko zelene boje zbog alantoina u gavezu.Gavezov korijen je maceriran u visoko ekološkom suncokretovom oleinskom ulju.Zbog velike koncentracije oleinskog sadržaja kojeg daje ovo suncokretovo ulje vrlo je dobro za masaže u dugim potezima koji se koriste za masažu cijelog tijela. Ovo bazno ulje takodjer je mekano i glatko, odlično za stvaranje gipkosti kože.

Gavezovo ulje takodjer sadrži polifenole , glikozide i odličan je izvorB12 vitamina, tako da je vrlo prikladno za vegetarijance i vegane koji su uskračeni ovim bitnim vitaminima. Takodjer sadrži protein povrća i stanični proliferant koji obnovlja oštećene stanice.Djeluje na postoperativne zahvate na koži, akne, ekceme, te je bitno biljno ulje u ljekovitim pripravcima za pripreme sportaša, kod bolnih i istegnutih mišića, ligamenta i napetosti. Pomaže u liječenju i prevenciji osteoporoze.

Napomena:

Ne koristite gavez izvana na novonastalim ubodnim ranama ili dubokim posjekotinama,liječiti samo vanjske slojeve kože.Kod takvih slučajeva možete najprije koristiti nevenovo ulje kada su omoteklina i bol splasnule, a rana je čista, drenaža i zacjeljivanje normalno, gavezovo ulje možete sigurno primijeniti kako bi se ubrzao proces zacjeljivanja što učinkovitije.

Oprez !

Kada koristite gavezovo ulje kod postoperativnih zahvata, kod zamjene/operacije kuka, vrlo je važno da ga se ne koristi kroz razdoblje od 2-3 mjeseca neposredno nakon operativnog zahvata. To će omogućiti da dublje tkivo ozdravi. Ulje nevena možete koristiti u prva 2-3 mjeseca i onda ga kombinirati ili koristiti samo gavezovo ulje nakon tog početnog razdoblja.

Upozorenje !

Gavezovo ulje ne smije se koristiti za kuhanje. Ne preporučamo korištenje gavezovog ulja u bilo kojem obliku tijekom trudnoće ili dojenja te kod problema s jetrom.

Prva pomoć

Vrlo je moćan mix macerat gaveza s uljem nevena, jer ima vrlo sinergijski ljekoviti učinak, kao i spoj gavezovog ulja s gospinom travom ulje i uljem arnike.Za zagrijavajući efekt u Sportskoj masaži savršen je mix gaveza s avokadom i ricinusovim uljem.

Primjena:

Ulje se utrljava izravno na zahvaćena/problematična područja tijela i pruža dugotrajno olakšanje.

Takodjer, može se koristiti kao kupka od ulja koja smiruje ekcem i druge kožne probleme.