Gavezovo ulje koristi se za liječenje mnogih bolesti i ozljeda, uključujući opekline, razderotine, kod osipa, psorijaze, ekcema, uboda insekata, oteklina, modrica, uganuća, živčanih bolova, slomljenih kostiju i artritisa. Takodjer se koristi kao ovlaživač kože i za otklanjanje bora, smanjivanje ožiljaka i strija.

Aktivni sastojak

Korijen i lišće gaveza sadrži alantoin, koji je poznat kao “razbijač” crvenih krvnih stanica, a koji povećava bijele krvne stanice. Ona su pomagala kod zacjeljivanja rana te ubrzavaju novi rast tkiva.

Njega kože

Ovo je macerirano ulje, duboko zelene boje zbog alantoina u gavezu.Gavezov korijen je maceriran u visoko ekološkom suncokretovom oleinskom ulju.Zbog velike koncentracije oleinskog sadržaja kojeg daje ovo suncokretovo ulje vrlo je dobro za masaže u dugim potezima koji se koriste za masažu cijelog tijela. Ovo bazno ulje takodjer je mekano i glatko, odlično za stvaranje gipkosti kože.

Gavezovo ulje takodjer sadrži polifenole , glikozide i odličan je izvor B12 vitamina, tako da je vrlo prikladno za vegetarijance i vegane koji su uskračeni ovim bitnim vitaminima. Takodjer sadrži protein povrća i stanični proliferant koji obnovlja oštećene stanice.Djeluje na postoperativne zahvate na koži, akne, ekceme, te je bitno biljno ulje u ljekovitim pripravcima za pripreme sportaša, kod bolnih i istegnutih mišića, ligamenta i napetosti. Pomaže u liječenju i prevenciji osteoporoze.

Napomena:

Ne koristite gavez izvana na novonastalim ubodnim ranama ili dubokim posjekotinama,liječiti samo vanjske slojeve kože.Kod takvih slučajeva možete najprije koristiti nevenovo ulje kada su omoteklina i bol splasnule, a rana je čista, drenaža i zacjeljivanje normalno, gavezovo ulje možete sigurno primijeniti kako bi se ubrzao proces zacjeljivanja što učinkovitije.

Oprez !

Kada koristite gavezovo ulje kod postoperativnih zahvata, kod zamjene/operacije kuka, vrlo je važno da ga se ne koristi kroz razdoblje od 2-3 mjeseca neposredno nakon operativnog zahvata. To će omogućiti da dublje tkivo ozdravi. Ulje nevena možete koristiti u prva 2-3 mjeseca i onda ga kombinirati ili koristiti samo gavezovo ulje nakon tog početnog razdoblja.

Upozorenje ! Gavezovo ulje ne smije se koristiti za kuhanje. Ne preporučamo korištenje gavezovog ulja u bilo kojem obliku tijekom trudnoće ili dojenja te kod problema s jetrom.

Gavez je poznati prirodni lijek protiv bolova

Prva pomoć

Vrlo je moćan mix macerat gaveza s uljem nevena, jer ima vrlo sinergijski ljekoviti učinak, kao i spoj gavezovog ulja s gospinom travom ulje i uljem arnike.Za zagrijavajući efekt u Sportskoj masaži savršen je mix gaveza s avokadom i ricinusovim uljem.

Primjena:

Ulje se utrljava izravno na zahvaćena/problematična područja tijela i pruža dugotrajno olakšanje.Takodjer, može se koristiti kao kupka od ulja koja smiruje ekcem i druge kožne probleme.